Copyright

Copyright is the right to copy.

Deze uitspraak hoorde ik eens een internationaal bijbelleraar doen, nadat hem gevraagd was over het copyright op zijn boeken en onderwijs-cd's. Hij gaf daarmee aan dat al zijn onderwijs gratis gekopieerd mocht worden, als daarmee zijn boodschap en uitleg van de Bijbel maar verder verspreid werd onder de mensen.

Ik deel dit standpunt over copyright met heel mijn hart, en daarom geef ik iedereen toestemming om al het onderwijs op deze website gratis te kopiëren en te gebruiken voor elke mogelijke vorm van onderwijs, hetzij persoonlijk hetzij aan anderen. Daarbij verplicht ik degene die kopieert wel om elke vorm van vermenigvuldiging van mijn onderwijs gratis uit te delen aan anderen zonder enige vorm van financiële vergoeding.

Geld verdienen aan de waarheid heeft namelijk ernstige consequenties voor de geestelijke groei, want Paulus sprak over ‘mensen van wie de geest verziekt is, die van de waarheid beroofd zijn en denken dat het geloof hun geldelijk gewin brengt’ (1Tim.6:5) Niemand zag zo goed de kwade invloed van geldzucht als Jezus toen Hij zei dat wij niet God kunnen dienen en tegelijkertijd de mammon (Matt.6:24). Richt je hart daarom op het volgende principe.

Matt.10:8b Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven!

Om niet betekent dus gratis!

Gerrit de Jong.